Saxofoon- en klarinetlessen

NU OOK ONLINE LESSEN! NEEM CONTACT OP OM DE MOGELIJKHEDEN TE BESPREKEN

Bij SpaargarenMuziekFabriek kan je saxofoon- en klarinetlessen volgen op individuele basis. Er zijn ook meerdere mogelijkheden om in een ensemble of band bij SpaargarenMuziekFabriek te komen spelen. Kijk daarvoor hier.

De individuele lessen zijn voor alle niveau's: ben je nieuwsgierig naar de saxofoon of de klarinet maar heb je nog nooit zo'n instrument gespeeld? Ben je al wat jaren bezig? Of ben je al gevorderd en weet je al van de hoed maar nog niet van de rand? Of ben je een spijt-optant en wil je graag na jaren je oude liefde weer uit zijn saxofoon- of klarinetkoffer halen?
Kom naar SpaargarenMuziekFabriek!

Iman is saxofoon- & klarinetdocent en workshopleider. Hij geeft individuele en groepslessen onder meer in Amsterdam bij het particulier opleidingsinstituut voor Jazz en Lichte Muziek DJAM, bij het Muziekpakhuis te Amsterdam en bij DUMS in Utrecht.

Samen gaan we kijken wat je inspireert, welke muziekstijlen je aanspreken, welk geluid je mooi vindt. Wat wil jij graag kunnen spelen op je instrument? Om dat doel te bereiken bekijken we waar je inspiratie allemaal vandaan kan toveren en wat je spelend gaat oefenen.
We behandelen natuurlijk ook allerlei technische aspecten van het bespelen van de saxofoon of klarinet. Zo komen houding, ademhaling, blaastechniek, frasering, ritmes spelen, melodie en harmonie aan bod.
De gevorderde leerling kan zich bij mij toeleggen op het ontwikkelen van een eigen klank, een eigen verhaal. We duiken in de wereld van de improvisatie en plukken de vruchten van de rijke geschiedenis van de jazz en aanverwante muziekstijlen.

Afhankelijk van je leeftijd, lesfrequentie en het lesprogramma dat je wilt volgen, bepalen we de totaalprijs.
Proefles 30 minuten voor alle leeftijden kost 20 euro;
Saxofoon/klarinetles kost 59 euro per les per 60 minuten (onder de 21 jaar is er 0% btw; boven de 21 is de prijs inclusief 21% btw); we spreken minimaal 10 lessen af.
Een les duurt standaard 60 minuten voor volwassenen en 30 minuten voor kinderen en jongeren (onder de 21 jr), maar de lesduur kunnen we aanpassen alnaar je wensen.
De afgesproken lessen dienen binnen het cursusjaar opgemaakt te worden.

Inschrijven? Bel met of stuur een mail naar: Iman Spaargaren iman@imanspaargaren.nl

Over SpaargarenMuziekFabriek

NU OOK ONLINE LESSEN! NEEM CONTACT OP OM DE MOGELIJKHEDEN TE BESPREKEN

SpaargarenMuziekFabriek is een gerenommeerde aanbieder van muzieklessen in de regio Amsterdam - Amstelveen - Utrecht.
Als het gaat om individuele saxofoon- en klarinetlessen, groepslessen of speciale workshops: je vindt het allemaal bij SpaargarenMuziekFabriek!

Iman is saxofoon- & klarinetdocent en workshopleider. Hij heeft jarenlange ervaring in het geven van individuele en groepslessen onder meer in Amsterdam bij het particulier opleidingsinstituut voor Jazz en Lichte Muziek DJAM en het Muziekpakhuis in Amsterdam en bij DUMS in Utrecht.
Hij organiseert samen met Arjen Schalker van Saxomania het maandelijkse muziekfestival in Amsterdam Westerpark: music at the westerpark voor amateur bands en orkesten.

Ook heeft hij in de afgelopen jaren diverse jazz en improvisatie-workshops gegeven. Onder andere: "Movin' On Out", "Prince" en "Skunk Funk" bij Buitenkunst, "Jazz a Paris" en "Un Deux Trois Groovez!" in Frankrijk, “Monk's Mind” en "Snarky Puppy" bij U-Jazz, "Groove is in the Heart" bij St. JAM Nederland, “Groove Y'All” in Rotterdam bij Jazz International en "Snarky Puppy 2.0" bij SpaargarenMuziekFabriek.
Iman schrijft al jarenlang fijne arrangementen voor zijn eigen workshops en leerlingenorkesten. Die hoor je niet alleen in de oefenruimte maar ook live on stage. Zo heeft hij met On The Roll uit Utrecht in 2014 het bijzondere samenwerkingsproject Big Sound, Strong Voice met On the Roll & popkoor Hold the Line georganiseerd.
Eind juni 2015 organiseerde hij op het Utrechts Centrum voor de Kunsten het UCK Pop & Jazz Festival. En in oktober van dat zelfde jaar presenteerde hij het muziektheater spektakel "I'm the Man" met On the Roll en amateurtheatergroep Hotel Dolly uit Utrecht.

Iman heeft zelf ook les gehad. Hij studeerde saxofoon lichte muziek bij Ferdinand Povel aan het Amsterdams Conservatorium. Bij Codarts in Rotterdam haalde hij in 2008 zijn masters diploma.

Naast zijn docentschap speelt Iman in diverse bands (Undercurrent Trio & Orchestra, Eyeman All Stars, Pelican ThreeStarkLinnemann Quartet), heeft hij verscheidene CD's uitgebracht (In The Moment, Flow) en heeft hij in 2012 de prestigieuze Young VIP Tour gedaan. In 2013 toerde hij o.a. door de VS. Www.imanspaargaren.nl. Veel muziekvideo's kun je vinden op: www.youtube.com/user/imanspaargaren

Iman zegt: 'Mijn hart ligt zowel bij het zelf muziek maken als bij het ervoor zorgen dat mensen met elkaar verbonden raken middels het luisteren naar en spelen van muziek'.

Video Concert The Sessions Buitenkunst 2021BUITENKUNST – The Sessions 2021
1974 Blues (Eddie Harris)
Iman Spaargaren - arrangement/leader
Paul van der Feen - altsax solo

Kay Ramati - bas
Tom Wemelsfelder - drums
Jasper Huiskamp – toetsen
Paulinho Paes - gitaar
Roosmarijn Strootman - fluit
Anja Robbens - trompet
Cyrelle Failé - trompet
Leo Alleman - trompet
Yvonne Geelen - trombone
Peter Smaal - trombone
Peter Geurts - trombone
Siûrd Bartstra - bastrombone
Else de Meijer - sopraansax
Roosmarijn Busch - altsax
Audrey van Roode - altsax
Diederik Maas - tenorsax
Fokko Wesselius - tenorsax
Annette de Greeuw - baritonsax

Opname: 3 juli 2021
geluid opname en mix: Teije Bartstra
Video-edit: Kenneth Fluonia
Productie: Arthur Schmidt/Buitenkunst

Video Concert pt2 The Sessions Buitenkunst 2021BUITENKUNST – The Sessions 2021 Get on the Good Foot (James Brown)
Iman Spaargaren - arrangement/leader
Paul van der Feen - altsax solo
Kay Ramati - bas
Tom Wemelsfelder - drums
Jasper Huiskamp – toetsen
Paulinho Paes - gitaar
Anja Robbens - trompet
Cyrelle Failé - trompet
Leo Alleman - trompet
Yvonne Geelen - trombone
Peter Smaal - trombone
Peter Geurts - trombone
Siûrd Bartstra - bastrombone
Else de Meijer - sopraansax
Roosmarijn Busch - altsax
Audrey van Roode - altsax
Diederik Maas - tenorsax
Fokko Wesselius - tenorsax
Annette de Greeuw - baritonsax
Roosmarijn Strootman - fluit

Opname: 3 juli 2021
Sound: Teije Bartstra
Video-edit: Kenneth Fluonia
Productie: Arthur Schmidt/Buitenkunst

Vragen? Opmerkingen?

Bij vragen of opmerkingen, schroom niet en neem contact op met mij via het onderstaande formulier.

Nieuwsbrief

Met onderstaand formulier kan je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief.
Je leest daarin nieuwtjes over SpaargarenMuziekFabriek op het gebied van lessen en workshops en interessante optredens met enkele formaties die aangesloten zijn bij SpaargarenMuziekFabriek.
De nieuwsbrief verschijnt zo af en toe.

agenda

Music at the Westerpark 5 Mei

Zondagmiddag 5 mei is het weer zover!

#Music at the #Westerpark is terug!

3 fantastische #bands spelen hun greatest hits:

 

Cerveza Fria - #son & #salsa

#Bigband Kosmosis - #groove, #funk en #jazz

Moto Troko - #horns & #drums

 

Tussen 13.00 en 17.00 #livemusic op de Polonceaukade tijdens de #sundaymarket en andere 5 mei activiteiten in het Westerpark te #Amsterdam

#muziek #muziekensemble #ensemble #band #trompet #saxofoon #muziekonderwijs #drums #piano #gitaar #bas #zang #improvisatie #percussie #trombone

 

workshops

Muziekworkshop bij Buitenkunst zomer 2024: We Want Miles

 

Deze zomer geef ik weer (!) een workshop bij Stichting Buitenkunst: We Want Miles! De workshop wordt gegeven in de Flevopolder nabij het Randmeer van 17 - 24 Augustus 2024
 
 
Deze week staat in het teken van het unieke muzikale universum van Miles Davis. We zoomen in op zijn werk van begin jaren 70 en dat van de jaren 80: van Bitches Brew via On the Corner en Jack Johnson tot We Want Miles en You’re Under Arrest; ongeëvenaarde muzikale ontdekkingstochten met een enorme hoeveelheid vrijheid, experimenteerdrift en hecht samenspel. Deze explosie van muzikaliteit gaan we proberen te vangen in los-vaste arrangementen voor grote bezetting. Samenspel en improvisatie voeren de boventoon. De ideale bezetting bestaat uit: drums, percussie, contrabas en/of elektrische bas, gitaren, piano, keyboards, alle soorten blazers en eventueel strijkers. De ritmesectie heeft een gevorderd niveau en kan akkoordsymbolen lezen. Blazers dienen goed noten te kunnen lezen. Iedereen kan goed improviseren en luisteren.

https://buitenkunst.nl/workshop/572-we-want-miles/

quotes

Oud Geleerd (Parool)

DJAM Saxofoon-leerling Peter Krausz vertelt:
Oud Geleerd (Parool)
Oud Geleerd (Parool) p.2

Artikel in Parool door Floor Meijs. Foto: Dingena Mol

inschrijvingen