Saxofoon- en klarinetlessen

NU OOK ONLINE LESSEN! NEEM CONTACT OP OM DE MOGELIJKHEDEN TE BESPREKEN

Bij SpaargarenMuziekFabriek kan je saxofoon- en klarinetlessen volgen op individuele basis. Er zijn ook meerdere mogelijkheden om in een ensemble of band bij SpaargarenMuziekFabriek te komen spelen. Kijk daarvoor hier.

De individuele lessen zijn voor alle niveau's: ben je nieuwsgierig naar de saxofoon of de klarinet maar heb je nog nooit zo'n instrument gespeeld? Ben je al wat jaren bezig? Of ben je al gevorderd en weet je al van de hoed maar nog niet van de rand? Of ben je een spijt-optant en wil je graag na jaren je oude liefde weer uit zijn saxofoon- of klarinetkoffer halen?
Kom naar SpaargarenMuziekFabriek!

Iman is saxofoon- & klarinetdocent en workshopleider. Hij geeft individuele en groepslessen onder meer in Amsterdam bij het particulier opleidingsinstituut voor Jazz en Lichte Muziek DJAM, bij het Muziekpakhuis te Amsterdam en bij DUMS in Utrecht.

Samen gaan we kijken wat je inspireert, welke muziekstijlen je aanspreken, welk geluid je mooi vindt. Wat wil jij graag kunnen spelen op je instrument? Om dat doel te bereiken bekijken we waar je inspiratie allemaal vandaan kan toveren en wat je spelend gaat oefenen.
We behandelen natuurlijk ook allerlei technische aspecten van het bespelen van de saxofoon of klarinet. Zo komen houding, ademhaling, blaastechniek, frasering, ritmes spelen, melodie en harmonie aan bod.
De gevorderde leerling kan zich bij mij toeleggen op het ontwikkelen van een eigen klank, een eigen verhaal. We duiken in de wereld van de improvisatie en plukken de vruchten van de rijke geschiedenis van de jazz en aanverwante muziekstijlen.

Afhankelijk van je leeftijd, lesfrequentie en het lesprogramma dat je wilt volgen, bepalen we de totaalprijs.
Proefles 30 minuten voor alle leeftijden kost 20 euro;
Saxofoon/klarinetles kost 59 euro per les per 60 minuten (onder de 21 jaar is er 0% btw; boven de 21 is de prijs inclusief 21% btw); we spreken minimaal 10 lessen af.
Een les duurt standaard 60 minuten voor volwassenen en 30 minuten voor kinderen en jongeren (onder de 21 jr), maar de lesduur kunnen we aanpassen alnaar je wensen.
De afgesproken lessen dienen binnen het cursusjaar opgemaakt te worden.

Inschrijven? Bel met of stuur een mail naar: Iman Spaargaren iman@imanspaargaren.nl

Over SpaargarenMuziekFabriek

NU OOK ONLINE LESSEN! NEEM CONTACT OP OM DE MOGELIJKHEDEN TE BESPREKEN

SpaargarenMuziekFabriek is een gerenommeerde aanbieder van muzieklessen in de regio Amsterdam - Amstelveen - Utrecht.
Als het gaat om individuele saxofoon- en klarinetlessen, groepslessen of speciale workshops: je vindt het allemaal bij SpaargarenMuziekFabriek!

Iman is saxofoon- & klarinetdocent en workshopleider. Hij heeft jarenlange ervaring in het geven van individuele en groepslessen onder meer in Amsterdam bij het particulier opleidingsinstituut voor Jazz en Lichte Muziek DJAM en het Muziekpakhuis in Amsterdam en bij DUMS in Utrecht.
Hij organiseert samen met Arjen Schalker van Saxomania het maandelijkse muziekfestival in Amsterdam Westerpark: music at the westerpark voor amateur bands en orkesten.

Ook heeft hij in de afgelopen jaren diverse jazz en improvisatie-workshops gegeven. Onder andere: "Movin' On Out", "Prince" en "Skunk Funk" bij Buitenkunst, "Jazz a Paris" en "Un Deux Trois Groovez!" in Frankrijk, “Monk's Mind” en "Snarky Puppy" bij U-Jazz, "Groove is in the Heart" bij St. JAM Nederland, “Groove Y'All” in Rotterdam bij Jazz International en "Snarky Puppy 2.0" bij SpaargarenMuziekFabriek.
Iman schrijft al jarenlang fijne arrangementen voor zijn eigen workshops en leerlingenorkesten. Die hoor je niet alleen in de oefenruimte maar ook live on stage. Zo heeft hij met On The Roll uit Utrecht in 2014 het bijzondere samenwerkingsproject Big Sound, Strong Voice met On the Roll & popkoor Hold the Line georganiseerd.
Eind juni 2015 organiseerde hij op het Utrechts Centrum voor de Kunsten het UCK Pop & Jazz Festival. En in oktober van dat zelfde jaar presenteerde hij het muziektheater spektakel "I'm the Man" met On the Roll en amateurtheatergroep Hotel Dolly uit Utrecht.

Iman heeft zelf ook les gehad. Hij studeerde saxofoon lichte muziek bij Ferdinand Povel aan het Amsterdams Conservatorium. Bij Codarts in Rotterdam haalde hij in 2008 zijn masters diploma.

Naast zijn docentschap speelt Iman in diverse bands (Undercurrent Trio & Orchestra, Eyeman All Stars, Pelican ThreeStarkLinnemann Quartet), heeft hij verscheidene CD's uitgebracht (In The Moment, Flow) en heeft hij in 2012 de prestigieuze Young VIP Tour gedaan. In 2013 toerde hij o.a. door de VS. Www.imanspaargaren.nl. Veel muziekvideo's kun je vinden op: www.youtube.com/user/imanspaargaren

Iman zegt: 'Mijn hart ligt zowel bij het zelf muziek maken als bij het ervoor zorgen dat mensen met elkaar verbonden raken middels het luisteren naar en spelen van muziek'.

Video Concert The Sessions Buitenkunst 2021BUITENKUNST – The Sessions 2021
1974 Blues (Eddie Harris)
Iman Spaargaren - arrangement/leader
Paul van der Feen - altsax solo

Kay Ramati - bas
Tom Wemelsfelder - drums
Jasper Huiskamp – toetsen
Paulinho Paes - gitaar
Roosmarijn Strootman - fluit
Anja Robbens - trompet
Cyrelle Failé - trompet
Leo Alleman - trompet
Yvonne Geelen - trombone
Peter Smaal - trombone
Peter Geurts - trombone
Siûrd Bartstra - bastrombone
Else de Meijer - sopraansax
Roosmarijn Busch - altsax
Audrey van Roode - altsax
Diederik Maas - tenorsax
Fokko Wesselius - tenorsax
Annette de Greeuw - baritonsax

Opname: 3 juli 2021
geluid opname en mix: Teije Bartstra
Video-edit: Kenneth Fluonia
Productie: Arthur Schmidt/Buitenkunst

Video Concert pt2 The Sessions Buitenkunst 2021BUITENKUNST – The Sessions 2021 Get on the Good Foot (James Brown)
Iman Spaargaren - arrangement/leader
Paul van der Feen - altsax solo
Kay Ramati - bas
Tom Wemelsfelder - drums
Jasper Huiskamp – toetsen
Paulinho Paes - gitaar
Anja Robbens - trompet
Cyrelle Failé - trompet
Leo Alleman - trompet
Yvonne Geelen - trombone
Peter Smaal - trombone
Peter Geurts - trombone
Siûrd Bartstra - bastrombone
Else de Meijer - sopraansax
Roosmarijn Busch - altsax
Audrey van Roode - altsax
Diederik Maas - tenorsax
Fokko Wesselius - tenorsax
Annette de Greeuw - baritonsax
Roosmarijn Strootman - fluit

Opname: 3 juli 2021
Sound: Teije Bartstra
Video-edit: Kenneth Fluonia
Productie: Arthur Schmidt/Buitenkunst

Vragen? Opmerkingen?

Bij vragen of opmerkingen, schroom niet en neem contact op met mij via het onderstaande formulier.

Nieuwsbrief

Met onderstaand formulier kan je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief.
Je leest daarin nieuwtjes over SpaargarenMuziekFabriek op het gebied van lessen en workshops en interessante optredens met enkele formaties die aangesloten zijn bij SpaargarenMuziekFabriek.
De nieuwsbrief verschijnt zo af en toe.

agenda

Music at the Westerpark 5 Mei

Zondagmiddag 5 mei is het weer zover!

#Music at the #Westerpark is terug!

3 fantastische #bands spelen hun greatest hits:

 

Cerveza Fria - #son & #salsa

#Bigband Kosmosis - #groove, #funk en #jazz

Moto Troko - #horns & #drums

 

Tussen 13.00 en 17.00 #livemusic op de Polonceaukade tijdens de #sundaymarket en andere 5 mei activiteiten in het Westerpark te #Amsterdam

#muziek #muziekensemble #ensemble #band #trompet #saxofoon #muziekonderwijs #drums #piano #gitaar #bas #zang #improvisatie #percussie #trombone

 

workshops

Muziekworkshop bij Studio Harcigny 2024: Boogaloo!

Data: 25 t/m 30 Augustus 2024

Deze zomer staat in het teken van Boogaloo! Boogaloo ontstond in East Harlem in New York in de jaren ‘60 van de vorige eeuw. De opzwepende en dansbare mix van Latin ritmes zoals cha-cha-cha, mambo en son montuno en stromingen zoals soul, funk en een toefje jazz werd immens populair. Artiesten zoals Ray Barretto, Mongo Santa Maria, Joe Cuba en Tito Puente brachten het genre naar grote hoogte. Heden ten dage zijn er tal van bands die deze dansbare muziekstijl spelen of er hun eigen variant van maken. 

In deze workshop gaan we soulvol samen spelen en funky improviseren. We checken juweeltjes uit het Boogaloo universum en geven er een eigen draai aan. We duiken in het wat en hoe als het gaat om improviseren met de gegeven melodieën en harmonieën. We sluiten de week af met een concert.

Boogaloo is een muziekworkshop voor meer dan beginnende muzikanten die graag aan de slag gaan met het combineren van Boogaloo en improvisaties. De workshop is bedoeld voor de gevorderde instrumentalist en zanger (m/v). De ideale workshop-bezetting bestaat uit: drums / percussie / contrabas of elektrische bas / piano, toetsen / gitaar / blazers / zanger(es). Blazers dienen enkele jaren les gehad te hebben en noten te kunnen lezen. Men staat open voor improvisatie (te leren). Akkoordinstrumenten moeten akkoordsymbolen moeiteloos kunnen lezen.


Studio Harcigny

Over Iman Spaargaren

Iman Spaargaren is saxofoon- en klarinetdocent en workshopdocent bij SpaargarenMuziekFabriek in Amsterdam, Amstelveen en Utrecht. Ook geeft hij les bij de DJAM-opleiding in Amsterdam. Hij heeft in de afgelopen jaren diverse workshops gegeven (o.a. bij Buitenkunst en in Utrecht, Rotterdam en Frankrijk). Tevens is hij arrangeur bij StartAfresh! en Dr. Loevenhout & Consorten uit Utrecht.

Iman speelt naast zijn docentschap in diverse bands (Undercurrent Trio, StarkLinnemann Quartet & Voice of Monk), heeft verscheidene CD’s uitgebracht (High Tide Low Tide, Pictures at an Exhibition, In The Moment, Flow) en heeft in 2012 de prestigieuze Young VIP Tour gedaan. Hij toerde in de afgelopen jaren o.a. door de VS en Europa.

De basisprijs voor deze workshop is 625 Euro (zonder evt. meerkosten voor verblijf).
Tot 1-4-2024 geldt de vroegboekkorting van 25 Euro.

Inclusief:
* 6 overnachtingen
* alle maaltijden

Exclusief:
* Vervoer naar Harcigny (carpoolen is meestal mogelijk, je kunt dit aangeven op het inschrijfformulier)

Informatie en inschrijven:

Schrijf je in met dit formulier.
Voor informatie over de inhoud van de workshop: mail Iman Spaargaren  
Voor alle andere informatie, neem contact op met Lonnie Stegink, 06 44330801

quotes

Oud Geleerd (Parool)

DJAM Saxofoon-leerling Peter Krausz vertelt:
Oud Geleerd (Parool)
Oud Geleerd (Parool) p.2

Artikel in Parool door Floor Meijs. Foto: Dingena Mol

inschrijvingen

Overzicht Inschrijvingen Lessen & Workshops

Je kan je het hele jaar door inschrijven bij SpaargarenMuziekFabriek voor individuele lessen, groepslessen en workshops.
Hier vind je een overzicht van het huidige aanbod:

Individuele lessen

Start Afresh!
Dr. Loevenhout & Consorten: workshop-orkest

Stuur via het contactformulier een email aan SpaargarenMuziekFabriek waarin je aangeeft voor welke lessen of welke workshop je je graag inschrijft. Vermeld ook je naam, telefoonnummer en emailadres. Er wordt vervolgens door de afdeling administratie snel contact met je opgenomen.

Heb je vragen? Stel ze gerust via het contactformulier of bel: 06 22 61 50 09

Niveau-aanduiding: alle niveau's