Saxofoon- en klarinetlessen

NU OOK ONLINE LESSEN! NEEM CONTACT OP OM DE MOGELIJKHEDEN TE BESPREKEN

Bij SpaargarenMuziekFabriek kan je saxofoon- en klarinetlessen volgen op individuele basis. Er zijn ook meerdere mogelijkheden om in een ensemble of band bij SpaargarenMuziekFabriek te komen spelen. Kijk daarvoor hier.

De individuele lessen zijn voor alle niveau's: ben je nieuwsgierig naar de saxofoon of de klarinet maar heb je nog nooit zo'n instrument gespeeld? Ben je al wat jaren bezig? Of ben je al gevorderd en weet je al van de hoed maar nog niet van de rand? Of ben je een spijt-optant en wil je graag na jaren je oude liefde weer uit zijn saxofoon- of klarinetkoffer halen?
Kom naar SpaargarenMuziekFabriek!

Iman is saxofoon- & klarinetdocent en workshopleider. Hij geeft individuele en groepslessen onder meer in Amsterdam bij het particulier opleidingsinstituut voor Jazz en Lichte Muziek DJAM, bij het Muziekpakhuis te Amsterdam en bij DUMS in Utrecht.

Samen gaan we kijken wat je inspireert, welke muziekstijlen je aanspreken, welk geluid je mooi vindt. Wat wil jij graag kunnen spelen op je instrument? Om dat doel te bereiken bekijken we waar je inspiratie allemaal vandaan kan toveren en wat je spelend gaat oefenen.
We behandelen natuurlijk ook allerlei technische aspecten van het bespelen van de saxofoon of klarinet. Zo komen houding, ademhaling, blaastechniek, frasering, ritmes spelen, melodie en harmonie aan bod.
De gevorderde leerling kan zich bij mij toeleggen op het ontwikkelen van een eigen klank, een eigen verhaal. We duiken in de wereld van de improvisatie en plukken de vruchten van de rijke geschiedenis van de jazz en aanverwante muziekstijlen.

Afhankelijk van je leeftijd, lesfrequentie en het lesprogramma dat je wilt volgen, bepalen we de totaalprijs.
Proefles 30 minuten voor alle leeftijden kost 20 euro;
Saxofoon/klarinetles kost 59 euro per les per 60 minuten (onder de 21 jaar is er 0% btw; boven de 21 is de prijs inclusief 21% btw); we spreken minimaal 10 lessen af.
Een les duurt standaard 60 minuten voor volwassenen en 30 minuten voor kinderen en jongeren (onder de 21 jr), maar de lesduur kunnen we aanpassen alnaar je wensen.
De afgesproken lessen dienen binnen het cursusjaar opgemaakt te worden.

Inschrijven? Bel met of stuur een mail naar: Iman Spaargaren iman@imanspaargaren.nl

Over SpaargarenMuziekFabriek

NU OOK ONLINE LESSEN! NEEM CONTACT OP OM DE MOGELIJKHEDEN TE BESPREKEN

SpaargarenMuziekFabriek is een gerenommeerde aanbieder van muzieklessen in de regio Amsterdam - Amstelveen - Utrecht.
Als het gaat om individuele saxofoon- en klarinetlessen, groepslessen of speciale workshops: je vindt het allemaal bij SpaargarenMuziekFabriek!

Iman is saxofoon- & klarinetdocent en workshopleider. Hij heeft jarenlange ervaring in het geven van individuele en groepslessen onder meer in Amsterdam bij het particulier opleidingsinstituut voor Jazz en Lichte Muziek DJAM en het Muziekpakhuis in Amsterdam en bij DUMS in Utrecht.
Hij organiseert samen met Arjen Schalker van Saxomania het maandelijkse muziekfestival in Amsterdam Westerpark: music at the westerpark voor amateur bands en orkesten.

Ook heeft hij in de afgelopen jaren diverse jazz en improvisatie-workshops gegeven. Onder andere: "Movin' On Out", "Prince" en "Skunk Funk" bij Buitenkunst, "Jazz a Paris" en "Un Deux Trois Groovez!" in Frankrijk, “Monk's Mind” en "Snarky Puppy" bij U-Jazz, "Groove is in the Heart" bij St. JAM Nederland, “Groove Y'All” in Rotterdam bij Jazz International en "Snarky Puppy 2.0" bij SpaargarenMuziekFabriek.
Iman schrijft al jarenlang fijne arrangementen voor zijn eigen workshops en leerlingenorkesten. Die hoor je niet alleen in de oefenruimte maar ook live on stage. Zo heeft hij met On The Roll uit Utrecht in 2014 het bijzondere samenwerkingsproject Big Sound, Strong Voice met On the Roll & popkoor Hold the Line georganiseerd.
Eind juni 2015 organiseerde hij op het Utrechts Centrum voor de Kunsten het UCK Pop & Jazz Festival. En in oktober van dat zelfde jaar presenteerde hij het muziektheater spektakel "I'm the Man" met On the Roll en amateurtheatergroep Hotel Dolly uit Utrecht.

Iman heeft zelf ook les gehad. Hij studeerde saxofoon lichte muziek bij Ferdinand Povel aan het Amsterdams Conservatorium. Bij Codarts in Rotterdam haalde hij in 2008 zijn masters diploma.

Naast zijn docentschap speelt Iman in diverse bands (Undercurrent Trio & Orchestra, Eyeman All Stars, Pelican ThreeStarkLinnemann Quartet), heeft hij verscheidene CD's uitgebracht (In The Moment, Flow) en heeft hij in 2012 de prestigieuze Young VIP Tour gedaan. In 2013 toerde hij o.a. door de VS. Www.imanspaargaren.nl. Veel muziekvideo's kun je vinden op: www.youtube.com/user/imanspaargaren

Iman zegt: 'Mijn hart ligt zowel bij het zelf muziek maken als bij het ervoor zorgen dat mensen met elkaar verbonden raken middels het luisteren naar en spelen van muziek'.

Video Concert The Sessions Buitenkunst 2021BUITENKUNST – The Sessions 2021
1974 Blues (Eddie Harris)
Iman Spaargaren - arrangement/leader
Paul van der Feen - altsax solo

Kay Ramati - bas
Tom Wemelsfelder - drums
Jasper Huiskamp – toetsen
Paulinho Paes - gitaar
Roosmarijn Strootman - fluit
Anja Robbens - trompet
Cyrelle Failé - trompet
Leo Alleman - trompet
Yvonne Geelen - trombone
Peter Smaal - trombone
Peter Geurts - trombone
Siûrd Bartstra - bastrombone
Else de Meijer - sopraansax
Roosmarijn Busch - altsax
Audrey van Roode - altsax
Diederik Maas - tenorsax
Fokko Wesselius - tenorsax
Annette de Greeuw - baritonsax

Opname: 3 juli 2021
geluid opname en mix: Teije Bartstra
Video-edit: Kenneth Fluonia
Productie: Arthur Schmidt/Buitenkunst

Video Concert pt2 The Sessions Buitenkunst 2021BUITENKUNST – The Sessions 2021 Get on the Good Foot (James Brown)
Iman Spaargaren - arrangement/leader
Paul van der Feen - altsax solo
Kay Ramati - bas
Tom Wemelsfelder - drums
Jasper Huiskamp – toetsen
Paulinho Paes - gitaar
Anja Robbens - trompet
Cyrelle Failé - trompet
Leo Alleman - trompet
Yvonne Geelen - trombone
Peter Smaal - trombone
Peter Geurts - trombone
Siûrd Bartstra - bastrombone
Else de Meijer - sopraansax
Roosmarijn Busch - altsax
Audrey van Roode - altsax
Diederik Maas - tenorsax
Fokko Wesselius - tenorsax
Annette de Greeuw - baritonsax
Roosmarijn Strootman - fluit

Opname: 3 juli 2021
Sound: Teije Bartstra
Video-edit: Kenneth Fluonia
Productie: Arthur Schmidt/Buitenkunst

Vragen? Opmerkingen?

Bij vragen of opmerkingen, schroom niet en neem contact op met mij via het onderstaande formulier.

Nieuwsbrief

Met onderstaand formulier kan je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief.
Je leest daarin nieuwtjes over SpaargarenMuziekFabriek op het gebied van lessen en workshops en interessante optredens met enkele formaties die aangesloten zijn bij SpaargarenMuziekFabriek.
De nieuwsbrief verschijnt zo af en toe.

agenda

Music at the Westerpark 5 Mei

Zondagmiddag 5 mei is het weer zover!

#Music at the #Westerpark is terug!

3 fantastische #bands spelen hun greatest hits:

 

Cerveza Fria - #son & #salsa

#Bigband Kosmosis - #groove, #funk en #jazz

Moto Troko - #horns & #drums

 

Tussen 13.00 en 17.00 #livemusic op de Polonceaukade tijdens de #sundaymarket en andere 5 mei activiteiten in het Westerpark te #Amsterdam

#muziek #muziekensemble #ensemble #band #trompet #saxofoon #muziekonderwijs #drums #piano #gitaar #bas #zang #improvisatie #percussie #trombone

 

workshops

Workshop bij U Jazz: Kamasi Washington 2021

Saxofonist Kamasi Washington gooide zeer hoge ogen met de albums The Epic, Heaven and Earth en Becoming. Hij staat bekend om zijn – zoals hij het zelf noemt – progressieve improvisatie muziek. Hij vindt aansluiting bij jonge en oudere luisteraars uit alle lagen van de samenleving door de combinatie van elementen van jazz, hip hop, klassieke muziek en rhythm & blues. Zijn gepassioneerde spel op de tenorsax inspireert velen om zijn muziek te luisteren en na te spelen.

In deze workshop gaan we zijn muziek ontdekken en uitpluizen. Geraffineerde arrangementen en veel ruimte voor improvisatie zijn de key elements.

Alle instrumenten en zang zijn welkom. Je beheerst je instrument en hebt al duidelijke stappen gezet op improvisatie-gebied. Je vindt het leuk om samen te spelen en hebt een goed ontwikkeld oor.

Iman is saxofoon-, klarinet- en workshopdocent bij SpaargarenMuziekFabriek.nl en de DJAM-opleiding Lichte Muziek in Amsterdam (djam.nl). Hij gaf workshops in Utrecht, Rotterdam, Harcigny (FR) en bij Stichting Buitenkunst. Tevens is hij dirigent en arrangeur bij Dr. Loevenhout & Consorten, StartAfresh! in Utrecht en de Kosmosis Bigband in Amsterdam.  Iman speelt in bands als Undercurrent Trio, Pelican Three, Eyeman All Stars en StarkLinnemann Quartet. Hij bracht vele cd’s uit zoals recentelijk 'High Tide Low Tide’ met het Undercurrent Trio. www.imanspaargaren.nl

Data workshop: 22, 29 september, 6, 13, 27 oktober, 3, 10 november
Presentatie: donderdagavond 18 november
Tijd: 19.30 tot 22.30 uur
Plaats: Muziekhuis Utrecht, Loevenhoutsedijk 301, 3552 XE Utrecht www.muziekhuisutrecht.nl
Prijs per persoon: 120 euro U Jazz leden, overigen 132 euro
Aanmelding en informatie: workshop@ujazz.nl

flyer Workshop Kamasi Washington Iman Spaargaren 2021

quotes

Oud Geleerd (Parool)

DJAM Saxofoon-leerling Peter Krausz vertelt:
Oud Geleerd (Parool)
Oud Geleerd (Parool) p.2

Artikel in Parool door Floor Meijs. Foto: Dingena Mol

inschrijvingen

Overzicht Inschrijvingen Lessen & Workshops

Je kan je het hele jaar door inschrijven bij SpaargarenMuziekFabriek voor individuele lessen, groepslessen en workshops.
Hier vind je een overzicht van het huidige aanbod:

Individuele lessen

Start Afresh!
Dr. Loevenhout & Consorten: workshop-orkest

Stuur via het contactformulier een email aan SpaargarenMuziekFabriek waarin je aangeeft voor welke lessen of welke workshop je je graag inschrijft. Vermeld ook je naam, telefoonnummer en emailadres. Er wordt vervolgens door de afdeling administratie snel contact met je opgenomen.

Heb je vragen? Stel ze gerust via het contactformulier of bel: 06 22 61 50 09

Niveau-aanduiding: alle niveau's